Veelgestelde vragen

Hier vind je de antwoorden op veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem dan even contact met ons op en we helpen je graag verder!

Hoe kan ik me inschrijven?

Door op INSCHRIJVEN te klikken op deze website. Let op: er zijn een beperkt aantal plaatsen voor de edities van 2021. Dus wees er op tijd bij. Er worden 100 teams per editie toegelaten. De inschrijving voor de beide edities van gaat op 1 september 2020 open.

Ik heb me ingeschreven voor de Funcarrun maar wil nog graag een extra deelnemer aan mijn boeking toevoegen. Hoe doe ik dat?

Dat kun je in de ticketshop doen tot 4 weken voor het evenement.

Wat nou als ik pech krijg onderweg?

Dan sta je er niet alleen voor. Het is voor alle teams verplicht om te stoppen als je een andere deelnemer langs de kant ziet staan met pech. Wel moet je ervoor zorgen dat je herkenbaar bent als team met pech. Zet het Funcarrun logo naast je gevarendriehoek zo kan iedereen je herkennen. Zo helpen we elkaar en is er meestal altijd iemand met genoeg technische kennis en/of gereedschap om je weer op weg te helpen. Bij uitvallen graag melding maken bij de organisatie via het noodnummer (023 300 100 4).

Wat is de minimumleeftijd voor deelname?

De minimumleeftijd voor ‘de teamcaptain’ is 20 jaar en je bent minimaal 2 jaar in het bezit van een rijbewijs B. Ben je nog niet zo lang in het bezit van een rijbewijs? Of heb je geen rijbewijs? Geen probleem, als je teamgenoten hier wel aan voldoen, kun je je gewoon inschrijven. Ook is het mogelijk om samen met een minderjarige (kind) deel te nemen, echter uitsluitend i.c.m. een familielid (min 30 jaar) en met toestemming van ouders en/of verzorgers.

Hoe kan ik overnachtingen boeken voor de Editie?

Minimaal een maand voor de start van jullie evenement krijg je van ons de start en finish plaatsen door, jullie kunnen dan overnachtingen boeken. Slaap je in een Hotel, appartement of op de camping? De keuze is geheel aan jullie.

Ik heb nog geen auto kan ik ons wel inschrijven?

Ja dat kan. De gegevens van de auto kun je op een later tijdstip aan ons doorgeven. Dit kan tot 6 weken voor de start. Je auto moet minimaal 20 jaar oud zijn op de 1e dag van deelname aan het evenement!! Oldtimers welkom!

Ik ben ingeschreven, wanneer krijg ik meer informatie?

Uiterlijk 4 weken voor de start ontvang je van ons de nodige informatie bijvoorbeeld: start en finish locaties, uitleg puntentelling en een checklist met spullen die je niet moet vergeten om het grote avontuur aan te kunnen gaan.

Is sponsoring toegestaan?

Uiteraard, iedereen die bij wil dragen aan jouw deelname in ruil voor reclame op de auto moet dat vooral doen. Ook staan wij positief tegenover het meedoen voor een goed doel!

Hoe kan ik mijn auto het beste verzekeren?

Het resultaat van de Funcarrun is nooit afhankelijk van snelheid en/of tijd, meld dit bij je verzekeraar. Het is verplicht te melden bij je verzekeraar dat je meedoet aan de Funcarrun, net als een inzittende verzekering. Dit moet je ook schriftelijk aan de organisatie kunnen aantonen. Verzekeraars die gunstige vooraarden hebben voor deelname aan de Funcarrun zijn bijvoorbeeld: Univé, FBTO en Allianz

Mijn auto is niet voorzien van een Nederlands kenteken, kan ik wel meedoen?

Ja dit kan. Als je auto maar aan alle wettelijke eisen voldoet en volledig verzekerd is. De auto moet gekeurd zijn (het equivalent van de Nederlandse APK). Dus ook Belgen zijn van harte welkom! Wel zijn alle opdrachten en aanwijzingen van de Funcarrun in het Nederlands.

Ons team bestaat uit meer dan 4 teamleden, is dit toegestaan?

Ja, dit is toegestaan, mits jullie Funcar voldoet aan alle wettelijke eisen om meer dan 4 personen te vervoeren.

Ik heb mij ingeschreven maar kan door omstandigheden niet mee. Wat nu?

Zie algemene voorwaarden:
• Bij annulering tot 100 dagen voor de 1e dag 15% van de deelnemingskosten.
• Bij annulering van 50 tot 100 dagen voor de 1e dag 50% van de deelnemerskosten.
• Bij annulering van 25 tot 50 dagen voor de 1e dag 75% van de deelnemingskosten.
• Bij annulering tot 25 dagen voor de 1e dag van het evenement 100% van de deelnemingskosten.

Welke documenten moet ik voor de start inleveren en hoe doe ik dat?

Het reglement/deelnemersovereenkomst moet door alle deelnemers ondertekend worden. Dit gebeurt digitaal. (Bij minderjarige personen moet er ook getekend worden door een ouder of verzorger) Je krijgt van ons een uitnodiging per e-mail met daarin en link om het reglement te ondertekenen. Deze uitnodiging ontvang je uiterlijk 2 maanden voor de start van het evenement. Daarnaast moet je een geldige groene kaart meenemen naar de start. De groene kaart wordt gecontroleerd bij de start en ook de paspoorten en/of ID-kaarten van alle deelnemers worden bij de start gecontroleerd.

Waar moet ik verder rekening mee houden?

Plezier, gezelligheid, broederschap en het ‘vakantiegevoel’ is het belangrijkste van de Funcarrun.

Waarmee onderscheiden jullie je van andere toertochten en runnen?

De Funcarrun legt geen 500 kilometer per dag af en er is tijd voor een gezellig praatje met andere deelnemers, de organisatie en alle andere mensen die we op onze tocht tegenkomen. Na de finish is er een moment van bijkomen en evalueren van de dag. De opdrachten heb je dan al ingeleverd. Een tussenstand is te bekijken via de website en bij de start.

Hoe werkt de puntentelling?

Het team met de meest aantal punten wint de Editie van de Funcarrun, bij een gelijke stand zal er gekeken worden naar het puntentotaal van de vossenjacht. Als dit totaal ook gelijk is wordt er gekeken naar het aantal punten op de 1e dag gescoord bij het jagen op de vos.

Hoe hoog is het prijzengeld, wat kunnen we winnen?

1e prijs: € 400,- + trofee + gratis inschrijving 2022
2e prijs: € 200,- + trofee + gratis inschrijving 2022
3e prijs: € 100,- + trofee + gratis inschrijving 2022
Publieksprijs: trofee + een gratis inschrijving voor 2022
Pechprijs: snel weer op weg pakket

De eerste 3 dagen verdelen de etappe winnaars 100 euro.

De publieksprijs (mooiste auto) kiezen jullie zelf en de pechprijs is een jurybeslissing!

Krijg ik me geld terug bij afgelasting door Covid-19?

Een inschrijving voor een team van 2 personen kost 275 euro. Bovenop dit bedrag komen 15 euro administratiekosten.

Als 1 of beide edities van 2021 niet door kunnen gaan ivm coronamaatregelen dan verplaatsen we het evenement naar bijvoorbeeld 2022.

We storten het inschrijfgeld terug als jullie niet mee kunnen op de nieuw geplande datum.

De administratiekosten kunnen we helaas niet restitueren.

Bovengenoemde prijzen zijn inclusief btw.

Hoe zit het met de Milieuzones?

Het is natuurlijk een heel gedoe met de milieuzones tegenwoordig. Zelfs als je weet waar je heen gaat is het al lastig uit te zoeken. Laat staan als de route nog niet bekend is!

Sowieso krijg je 4 weken van te voren het route boek. Hierin staan dan alvast de start en finish plaatsen van de rit. De route van a naar b bepaal je zoals je waarschijnlijk wel weet zelf. Dit is een beetje afhankelijk van welke opdrachten je gaat doen. Het staat je dus in ieder geval vrij om dele te omzeilen waar een milieuzone is waar je eventueel niet in zou mogen.

De ANWB heeft een erg mooie website voor het uitzoeken van de milieuzones. Dus tegen de tijd dat je de route hebt kun je een en ander gaan controleren.

  • Als organisatie hebben wij het volgende uitgezocht:
  • Nederland: Hier is geen probleem. Alleen Amsterdam, Utrecht en Arnhem hebben een milieuzone en daar komen we niet ;-). Kleine tip van de sluier!
  • Belgie: Brussel, Antwerpen en Gent zijn de steden die een zone hebben en kunnen worden vermeden. Hier dus geen start of finishplaats.
  • Frankrijk: Hier wordt het interessant. In Frankrijk zijn er een aantal milieuzones waardoor we heen gaan. Echter zijn bepaalde hoofdwegen al uitgezonderd, het gebied kun je dus doorkruisen. Geen start en finishplaatsen in milieuzones op dit moment. Het werkt hier zo dat de milieuzones tijdelijk zijn. Dit is afhankelijk van de vervuiling die op dat moment gemeten wordt. Daarover valt op dit moment dus weinig te zeggen. Wel is het raadzaam om de correcte milieusticker te kopen.
  • Duitsland: Op de route van de Hanzesteden gaan we door Duitsland heen. Hierbij doen we ook grote steden aan. In sommige van deze steden gelden milieuzones. Over het algemeen geleden de milieuzones alleen in de binnensteden, genaamd altstadt in het Duits. De route en opdrachten liggen buiten de milieuzones. Waar de route of opdrachten dichtbij de milieuzones liggen staat dit duidelijk vermeld in het briefingboek.

Wij als Funcarrun hebben ons best gedaan om de gebieden zoveel mogelijk te vermijden. Het is en blijft echter de verantwoordelijkheid van de deelnemers zich goed te informeren en hiernaar te handelen.