Over de Funcarrun

De Funcarrun is de ultieme 4-daagse rally door Europa in een auto van 15 jaar of ouder.

Altijd al mee willen doen aan de Gumball Rally? Maar helaas niet in het bezit van een Aston Martin of Bugatti? Stop dan maar met sparen, want de Funcarrun is beter, leuker en gezelliger. De Funcarrun is namelijk de avonturenrit!

De uitdaging en het avontuur

Het is de uitdaging om met een auto van 15 jaar of ouder een fantastische Road Trip door Europa af te leggen van ongeveer 1200 kilometer. De route en het thema zijn elk jaar anders en brengen je over de mooiste wegen van Europa naar bijzondere en mooie plekken waarvan je het bestaan niet eens wist.

De Funcarrun gaat niet om tijd of snelheid, maar wel om het maken van de juiste keuzes. Om zoveel mogelijk opdrachten te vervullen zullen jullie creatief moeten zijn en niet bang zijn om hulp te vragen van allerlei mensen die je tegenkomt onderweg. Ook kan samenwerken met een ander team een goede sleutel tot succes zijn.

Het wedstrijdelement zit hem dus in het inleveren van zo veel mogelijk opdrachten. Elke dag alle punten scoren lijkt ons niet mogelijk, echter laten wij ons graag verassen door jullie team(s). De prijzenpot is goed gevuld: de eindwinnaars gaan bijvoorbeeld naar huis met minimaal € 300,-., de nummers 2 met € 150,- en de nummer 3 met € 50,- Ook is er de eerste 3 dagen een prijs van € 50,- voor de etappewinnaar (meeste punten op de dag).

over de funcarrun

De uitdaging is dan ook je gouden koets veilig aan de finish te krijgen. Het avontuur is onderweg zijn naar het gekke en onbekende. De geschiedenis van Europa staat centraal aan de hand van een van tevoren bekend gemaakt thema. Inlezen in het thema van de editie waaraan je meedoet zal je kansen op de winst zeker vergroten. Lang zullen jullie napraten over de bijzondere plekken en opdrachten die jullie deze dagen voorgeschoteld krijgen.

Bij pech hebben jullie een extra uitdaging en avontuur te pakken. Het is voor alle teams verplicht een mederunner met pech te helpen langs de kant van de weg. Mocht je een team weer op weg helpen, dan kan je aanspraak maken op 5 extra punten per pechhulp. Op de laatste dag zullen deze punten toegekend worden door de jury, wel moet het team dat geholpen is op eigen kracht de finish halen (zelf rijden en niet gesleept of via autoambulance). De eventueel toegekende 5 punten gaan van het totaal van de punten van het team dat jullie geholpen hebben af. Bij valse meldingen kan de organisatie overgaan tot diskwalificatie.

De route en het thema

De route en het thema zijn elke editie anders. Het thema leidt ons de weg en zo kan je zelf een inschatting maken waar de route heengaat. Als het thema bijvoorbeeld Vikingen is dan gaan we natuurlijk richting het noorden. De route zal van start tot finish ongeveer 1000 kilometer zijn. Af te leggen afstand per dag is maximaal 300 kilometer.

Start en finishlocaties, organisatie en ondersteuning

De start- en finishlocaties worden zorgvuldig gekozen, zodat het voor jullie als deelnemers na afloop erg gezellig kan worden. Bij de start is er voor iedere deelnemer een klein ontbijtje (mueslireep of iets dergelijks) met wat te drinken en bij de finish proosten jullie met het 1e drankje op onze kosten. De organisatie zorgt voor de gekke, leuke en soms moeilijke opdrachten. Wij bieden ondersteuning aan elk team dat hier om vraagt en in onze ogen hulp nodig heeft. Sta je bovenaan of in de top van het klassement dan zullen we jullie minder of niet helpen, bungel je onderaan in het klassement dan kunnen we je zeker een stukje op weg helpen. Je krijgt nooit antwoorden, echter alleen een klein zetje in de goede richting.

Overnachtingen

De slaapplekken regelen jullie zelf, want of je overnacht op een camping, in een hotel of appartement, de keuze is geheel aan jullie. Wel doen wij een aantal suggesties in het handboek, wat iedere teamcaptain ontvangt uiterlijk 4 weken voor de start van het evenement. Hier in vind je onder meer informatie over camping(s) en hotel(s) in de regio.

Overweeg je om deel te nemen?

We hebben per editie maar een beperkt aantal plaatsen dus wees er snel bij en verzeker jullie team van een plaats op de deelnemerslijst!